• Arc2 architecten
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

PolderHuis Sleeuwijk

Voor een particuliere opdrachtgever is een concept ontwikkeld waarbij de huidige bungalow toekomstbestendig wordt gemaakt. Het plan gaat uit van de bestaande kwaliteiten van het woonhuis met gelijkvloerse opzet en uitbreiding in de vorm van een opgetild volume als een soort ‘New-York High Line’ in de polder. In deze toevoeging is ruimte voor de gewenste masterbedroom met open badkamer, toilet en kledingkasten met maximaal zicht op het open polderlandschap.

Constructieve oplossing
In het concept ‘PolderHuis’ komt het nieuwe volume in het open landschap te staan. Belangrijk element van de oplossing is dat de constructie van de uitbreiding wordt losgehouden van de bestaande fundering. Deze opzet levert een aantal voordelen op:

- De fundering kan worden afgestemd op het nieuwe volume;
- Prefabriceren van uitbreiding is mogelijk en kan worden afgestemd op de gewenste oppervlakte;
- Onder het volume ontstaat een ruim overdekt terras met een zuidwest-orientatie,
- Het volume vormt een zonwerende luifel, waarmee directe zoninstraling op de ‘transparante’ uitbreiding in de zomer wordt vermeden;
- De gewenste open hoek kan kostenefficient worden ingepast.
 
Voor de uitbreiding en renovatie van het bestaande woonhuis wordt gebruik gemaakt van duurzame biobased materialen, een mossedum dak en zonnepanelen. 

 

Gerelateerde Projecten