• Arc2 architecten
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

Biotoop

Een biotoop is een gebied met een bepaald klimaat waarin bepaalde organismes kunnen leven. Arc² architecten heeft verschillende geodetische koepels ontwikkelt waarbinnen een natuurlijke biotoop wordt ervaren. Een voorbeeld is de Amazonica Dome in Rotterdam waarbij een klimaat wordt gegenereerd zodat er een tropisch regenwoud met reptielen, schildpadden en vlinders kan leven. Doordat er in de koepel UV-doorlatende luchtkussens worden gebruikt is het mogelijk om een dergelijke biotoop te realiseren.
 

Geodetische koepels

Ontwerp houten geodetische koepels Eén van de specialismen van Arc2 architecten is de toepassing van houten geodetische koepels in het ontwerp. In samenwerking met Adviesbureau Lüning, toonaangevend op het gebied van engineering van technische houtconstructies, zijn in binnen- en...

Lodge WWN in aanbouw

De eerste lodge voor WorkWithNature is in aanbouw. Arc2 architecten maakte het ontwerp voor dit onderzoekscentrum in de oerwouden van Costa Rica. Het heuvellandschap, de aanwezige biotoop materialen, en het bijbehorende klimaat zijn leidend in het ontwerp.