• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

Ontwerp Brug & Infrastructuur 

Arc2 architectuur is specialist in het ontwerp en begeleiding van projecten op het gebied van brug en infrastructuur in een breed scala: BruggenArchitectuur. Van ophaalbrug de PoortBrug in Leeuwarden tot familie van kunstwerken voor de Dreamportplane N261, van leuningdetail tot masterplan, van fietsbrug tot spoorviaduct. Hierbij spelen integratie van technische en constructieve uitgangspunten, de complexe (stedelijke) context en de aandacht voor zorgvuldige landschappelijke inpassing  een belangrijke rol.
Een goed ontworpen brug is de ultieme samensmelting tussen constructieve haalbaarheid en architectonische verschijningsvorm. In deze ontwerpopgave komen vormgeving als techniek bij elkaar en wordt de essentie van de visie van Arc2 architectuur gematerialiseerd. Een brug is niet alleen een functioneel civieltechnisch kunstwerk maar ook een plek in de stedelijke ruimte waar men kan verblijven of een landmark in het landschap. 
Naast fysieke kunstwerken ontwerpt Arc2 architectuur op het gebied van infrastructuur ook beeldkwaliteitsplannen en voert zij de architectonische supervisie, zoals bij de Dreamportpane N261 bij de Efteling. 

 

Circulair ontwerp infrastructuur: duurzame bruggen

Een van de specialismen van Arc2 architectuur is het ontwerpen van duurzame bruggen en infrastructuur met toepassing van hergebruikte en biobased materialen (C2C): circulaire infrastructuur. In het kader van het initiatief Arc2 Green Lab doet Arc2 architectuur in samenwerking met partners uit verschillende disciplines hierin onderzoek naar actuele thema's in de ontwerppraktijk. De research is met name gericht op duurzaamheid en milieuvriendelijk bouwen, waarvan diverse projecten specifiek zijn gericht op de Floriade 2022 Go Greener in Almere. In samenwerking met de Provincie Flevoland en de gemeente Almere is Arc2 architectuur een van de experts welke in een gemengd team werkt aan ontwerpen voor innovatieve, circulaire bruggen voor het Floriade terrein.
 

Hergebruikte materialen in bekleding, hekwerken of volledig brugontwerp (circulaire bronnen)

  • Circulaire bruggen - bruggen gemaakt van hergebruikt FSC hardhout uit damwanden, sluisdeuren en meerpalen samengesteld tot volle wandligger brugrand;
  • ZigZagBrug - houten vakwerkbrug uit herzaagd FSC hardhout;
  • Viaduct Nauerna - schanskorven gevuld met hergebruikte steenachtige materialen in brugrand en verticale wanden;
  • Waterliniebruggen Houten - gerecycled kunststof in hekwerken en beschoeiingen;
  • Greenportlane N273 Venlo - taludverharding met locale materialen (maaskeien), gerecycled betongranulaat in de draagconstructie, gerecycled asfalt in wegdek;
  • Brug 5 Floriade 2022 Almere - circulair gebruik gemaakt van bestaande infrastructuur voor brugconstructie en hekwerk.

Growing Green Bridges Floriade 2022

  • Growing Green Bridge - Bruggen met een groene beleving die de biodiversiteit ruimte biedt voor de Floriade 2022 in Almere.

Optimalisatie en minimalisatie gebruik van materiaal door slimme constructieve oplossingen

Biobased materialen (C2C)

  • BalkonBrug Aalten - Biobased materiaal FSC hout in hekwerk, brugrand en leuning;
  • Hangbrug Arnhem - FSC hout in pylonen, brugdek en hekwerk;
  • N211 - Bekleding van de geluidschermen met bioblocks.

Volledig hergebruik van bestaande bruggen



TAGS
verkeersbrug, viaduct, fietsbrug, voetgangersbrug, langzaamverkeersbrug, ophaalbrug, tunnel, spoorviaduct, fietsviaduct, aquaduct, ecoduct, infrastructuur, beweegbaar, ontwerp, masterplan, beeldkwaliteitsplan, circulair, architectonische supervisie, duurzaam, biobased, C2C, cradle-to-cradle, FSC hout, bioblocks, recycle, hergebruik, urban mining, BruggenArchitectuur. 

 

Gerelateerde Projecten