• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

Villa Vogelhorst Almere

Ontwerp comfortabele villa Vogelhorst Almere

Arc2 architectuur heeft een ontwerp gemaakt voor een comfortabele villa in Vogelhorst Almere. Het woonhuis bestaat uit twee lagen met een karakteristieke plint. Dit element creëert in de context van de kavel een intieme en beschutte plek voor de bewoners, de schil markeert de overgang tussen publieke en private ruimte en vormt door de grillige materialisering een contrast met de glad gestucte verdiepingslaag. De afgeronde hoek in de buitenwand geleid de bezoekers richting de entree van het woonhuis.
Op de begane grond bevindt zich een woonkeuken en woonkamer welke maximaal georiënteerd is op de tuin, op de verdieping bevindt zich onder meer de masterbedroom, een tweetal slaapkamers en een badkamer. Een centraal geplaatste trap verbindt de twee lagen van het woonhuis met elkaar. Via een daklicht boven de overloop valt daglicht door de open trap tot diep in de woning.
De masterbedroom en badkamer aan de noordzijde van het huis hebben beide open hoeken waardoor ochtend- en avondzon de verschillende ruimten bereikt en er vanuit deze ruimten diagonaal zicht is op de straat. 
Rondom het huis vormt een houten frame met transparante beglazing beschutting in de vorm van een overkapping boven het terras en luifel ter plaatse van de entree. 

Gerelateerde Projecten