• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

Modulaire Tiny Houses

Tiny Living: Modulaire Tiny Houses

Arc2 architectuur heeft een serie Tiny Houses ontwikkeld om tegemoet te komen aan de stijgende vraag van woonruimte voor starters. Zowel in de stad als op het platteland zijn er restplekken waar prima groepjes van Tiny Houses gebouwd zouden kunnen worden. Ze zijn modulair en geprefabriceerd en kunnen zo in hun geheel worden vervoerd en geplaatst worden op een remontabele fundering. Ze hebben de kwaliteit van permanente huisvesting maar het is ook mogelijk om ze slechts voor een beperkte periode ergens te plaatsen. Ze zijn volledig circulair en biobased gebouwd volgens de ecologische principes. Op het dak is er ruimte voor zonnepanelen en door de hoogwaardige isolatie in combinatie met efficiente installaties zijn de woningen energieneutraal en bieden een hoog wooncomfort.


Tiny Living

Tiny living (klein wonen) is een groeiende beweging en een manier van leven op maximaal 48m2 dat enkele jaren geleden is overgewaaid vanuit Amerika. Ontstaan vanuit de crisis op de huizenmarkt waabij complete huisjes op verplaatsbare trailers werden gebouwd. Met het Tiny Living concept wordt op verschillende vlakken de ecologische voetafdruk verkleind dat een positieve bijdrage levert aan het milieu.
 

Tiny City House

Het Tiny City House is een kleine woning van 48 m2 verdeeld over 3 lagen. De footprint van de woning is slechts 20m2. Door de verticale geleding van de voorgevel lijken de woningen op een kleine versie van een herenhuis.
 

Tiny Barn House

Het Tiny Barn House is een kleine schuurwoning van 36 m2 verdeeld over 2 lagen. De footprint van de woning is slechts 20m2. Vier van deze eenheden aaneengeschakeld vormen samen een grote schuur. De eerste serie zal worden gebouwd op het erf van een zorgboerderij waar cliënten die uitstromen op deze manier een eerste stap naar zelfstandig wonen kunnen zetten.
 

 


 

Gerelateerde Projecten