• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@Arc2.nl

Apeneilanden Kemphaan Almere

Ontwerpvisie Apeneilanden Stichting AAP

AAP Almere is hét opvangcentrum in Nederland voor apen en andere exotische zoogdieren die zijn gered door Stichting AAP. Op stadslandgoed De Kemphaan zijn de dieren opgevangen die zijn gered van illegale handel, gebruikt voor entertainment of als huisdier werden gehouden. Om deze dieren een beter leven te bieden, worden ze opgevangen in een aantal speciaal uitgeruste complexen waaronder de Apeneilanden. Hier kunnen de apen die zijn opgevangen vrijuit spelen en klimmen.
Toekomstige ontwikkelingen, waarbij opvang wordt geboden aan meerdere groepen apen, waaronder ook geinfecteerde apen, vroegen om een herziening van de huidige inrichting van het complex. Om goede en veilige opvangplekken aan de apen te kunnen blijven bieden zorgdraagt een nieuw te plaatsen hekwerk voor een geoptimaliseerde zonering op de Apeneilanden, waarvan het eerste deel onlangs is geplaatst.
In samenwerking met Stichting AAP heeft Arc2 architectuur voor het nieuwe hekwerk een ontwerpvisie opgesteld. Belangrijk uitgangspunt bij deze opgave was dat het hekwerk naast functioneel ook esthetisch aansloot bij de plek met de bestaande objecten en de context van het landschap op stadslandgoed De Kemphaan.

Gerelateerde Projecten